Construeix a Rosetta y Philae amb els teus fills

Si vols passar un cap de setmana ensenyant-li al teu fill més sobre l’espai, l’astronomia, la ciència i l’aeronàutica, et deixe uns recursos que ha penjat la pròpia ESA (Agència Espacial Europea) per a professors i per a xiquets.

Modelo Rosetta i Philae papercraft
Modelo Rosetta i Philae papercraft

Pots aprofitar que el tema està d’actualitat i parlen en la tele per a introduir el tema al teu fill. Que s’haja enviat un objecte des de la terra fins a un cometa a 500 milions de km i que viatja a 60.000 km/h perquè li ha d’impressionar. Perquè això és el que ha fet la Missió Rosetta amb la sonda Philae.

Deixe diversos enllaços, un des de l’ESA i un altre de l’arxiu pujat a aquest blog perquè al final tots els arxius que no puge al servidor de Ikkaro acaben perdent-se. Així ho tenim disponible per sempre.

També pot ser un gran projecte per a mestres d’infantil i de primaria que vullguen iniciar als seus alumenes i que estén parlant sobre l’univers, l’espai, astronautes, etc

Model Rosetta

Genial, aquest és el document que ha inspirat l’article i a partir del qual he continuat buscant informació. Es tracta d’un retallable per a construir el model Rosetta i Philae, molt senzill, serveix per a xiquets xicotets.

I aprofitarem per a explicar tot el possible sobre l’univers i el sistema solar als nostres fills. Pots combinar l’activitat amb els recursos que deixe a continuació, també de l’ESA

Descarregal desde l’ESA o desde el nostre blog

Maqueta del sistema solar usant a Rosetta

La meua filla xicoteta de 5 anys anava a treballar un projecte sobre els astronautes en el col·legi i com sempre els xiquets poden portar a classe joguets, llibres, puzles, o manualitats relacionades amb la temàtica. A nosaltres sempre ens agrada fer alguna maqueta i vaig aprofitar el contingut d’aquesta entrada juntament amb un sistema solar molt fanfarró que va trobar la meua dona per a fer això.

projecte maqueta sistema solar , astronautes i univers per al col·legi

Hi ha diversos elements. Es tracta d’una caixa de cartó pintada de negre i a la qual li hem posat purpurina i estreles i la imatge d’un astronauta on hem pegat una fotografia de la meua filla.

caixa per a l'univers i per a ficar el sistema solar caÇolà

El sol i els planetes són boles de poliespan, suro blanc pintades, i les subjectem a la caixa amb fil de pescar que subjectem en la part superior amb cinta americana negra. és una forma molt senzilla de fixar-los i poder modificar la seua posició si ens equivoquem

Per a acabar muntem Rosetta i a gaudir

Plantilla de cartulina de Rosetta i Philae

El resultat és molt bonic i el procés molt interessant, perquè mentre pintes els planetes amb els xiquets, els vas col·locant, etc pots explicar-li particularitats de cadascun, o coses sobre el sistema solar, sobre l’univers, sobre la NASA, els satèl·lits, els astronautes, etc, etc

És una gran manera d’introduir als xiquets en la ciència.

Explora l’univers

Llibre interactiu per aprendere i coneixer l'univers per a nens editat per l'ESA

Amb el llibre interactiu Paxi Fun creat i editat per l’Agència Espacial Europea.

Pinta, acoloreix, retalla, fes laberints, descobreix les constel·lacions i els planetes entre moltes altres coses. Sens dubte passaràs una bona estona amb els xiquets.

Trobaras la versión Offline en PDF en la ESA o en Ikkaro

Llibre d’activitats per a aprendre sobre el sistema solar i sobre l’univers

Projecte d'investigación per a nens de l'ESA sobre el nostre sistema solar

Orientat per a xiquets d’entre 8 i 11 anys. Projecte desenvolupat per a acompanyar a l’alumne durant el seu descobriment del sistema solar, sempre guiat per un professor o tutor, pot ser el pare.

El nostre sistema solar està format pel sol, huit planetes, les seues llunes i molts xicotets cossos anomenats asteroides i cometes. Aquest divertit i creatiu projecte d’investigació permet als alumnes descobrir als nostres veïns més pròxims en l’espai i desenvolupar les seues habilitats comunicatives compartint el seu treball amb la classe.

Pots desacarregarlo a la web de l’ESA o desde Ikkaro

Més recursos de l’ESA per a professors, educació i xiquets

Si tot això t’ha agradat i vols trobar més informació. Passa’t per la secció d’Educació de l’ESA i pel seu web per a xiquets. Sens dubte molt material per a descarregar i utilitzar bé en classes de tecnologia, bé per a jugar i ensenyar als nostres fills.

Feu un comentari

*

*