Experiment ou amb vinagre. Fer l’ou que bota

Interessant, l’experiment que ens manen en el col·legi de la meua filla. Es tracta d’un experiment senzill per a fer amb els nostres fills i anar introduint-los en el meravellós món de la ciència.

Experiment de quimica, ou amb vingre o l'ou que bota

Ingredients:

  • 1 ou
  • vinagre (àcid acètic)

Hem d’agafar un ou de gallina i cobrir-lo amb vinagre. Automàticament veurem que comencen a eixir bambolletes de la corfa

Pots revisar-ho a les 24 hores encara que si esperes 48 hores obtindràs millor resultat.

Després de 48 hores, l’ou a perdut la corfa i ha augmentat de grandària, a més de crear-se una capa gomosa, fins al punt que podem fer que rebot en el sòl sense trencar-se.

Rebota si vas amb compte, si fas una mica el brut es rebenta, i queda una capa, una espècia de membrana que és la que li donava aqueixa consistència.

Et recomane que veges com es fa Galalith i també com fer neu artificial. Li encantarà als xiquets .

Què ocorre?

La corfa d’ou desapareix per la reacció de l’àcid acètic del vinagre amb el carbonat càlcic de la corfa d’ou, que forma bambolles de CO₂

L’osmosi explica l’augment de grandària perquè l’aigua continguda en el vinagre entra a l’interior de l’ou per la membrana semipermeable que el cobreix.

Aquest és el resultat final

ou que bota després d'haver-ho ficat en vinagre

I un vídeo perquè vegeu el procés.

Deixa un comentari