Experiments per a nens

Dins dels experiments casolans és obligat que hi ha un lloc especial per als anomenats Experiments casolans per nens. Són experiments senzills que poden realitzar els xiquets bé a soles o bé en companyia d’un adult i que estan pensats per a fer-los “a casa”, és a dir, amb materials de fàcil accés i barats.

Experiments i invents senzills, que solen respondre a alguna propietat física i que ens permeten no solament sorprendre als xicotets i joves, sinó també explicar-los els fenòmens físics que hi ha darrere d’aquestes reaccions.

Per què ocorre?I què passa si en lloc d’aquesta forma ho faig d’aquesta altra? O si canvie els materials / productes?

Sempre és interessant que estiguen tutelats per adults i no solament per garantir la seguretat del xiquet sinó per a guiar-lo. Ajudar-lo a pensar, al fet que es plantege les preguntes correctes. Ajudar-lo a buscar la informació i a utilitzar les eines que estan al seu abast.

I possiblement el més important de tot aconseguir despertar la seua curiositat per les coses i el món que ens envolta. Creativitat, curiositat, aprenentatge i molt esforç.

Sempre m’han agradat aquest tipus d’experiments però des que tinc fills molt més :)

Parlarem de Experiments per fer a classe, a casa, i per a diferents edats, experiments per a primaria, educació infantil, etc.

Gaudeix i aprofita els caps de setmana per a anar fent amb els teus fills els experiments que et deixem. I si eres professor no dubtes a portar-te’ls a les aules.

I quan faces alguna cosa. Per favor comenta i explica’ns com t’ha anat.

Com fer neu artificial

Com fer neu artificial casera
Fa molt de temps que volia fer neu artificial. És una manualitat que ens servirà per a decorar el nostre pessebre o si fem una maqueta amb els petits de la casa i volem donar-li una mica de realisme amb neu. O només perquè s’embruten les mans y gaudisquen d’una estona.

He provat a fer la neu artificial de 5 formes diferents, i en aquests article te les ensenye i compare. Internet està plé de tutoriales sobre com fer neu amb blocs i em pareix una activitat desastrosa i que no és adequada per a xiquets

Després d’un primer intent malograt, m’ha agradat tan poc que he buscat més mètodes o receptes per a fer neu artificial casera, d’una forma més segura, espectacular i que pugueu fer fàcilment amb els vostres fills. Ací us ho deixe tot.Read MoreCom fer neu artificial »