Catapulta de joguet

catapulta de joguet per a xiquets

Veurem com fer aquesta senzilla catapulta per a xiquets feta amb pinces de tendir la roba i amb pals de gelat. Està pensada per a xiquets. Per a passar una estona amb ells construint-la i jugant després a llançar diferent tipus de projectils.

Aprofitarem per a explicar-los diferents conceptes i dades sobre les catapultes en la història i en les guerres depenent de l’edat del xiquet.

Read moreCatapulta de joguet

Com fer plastic amb llet: Galalith

figures fetes amb Galalith o plàstic de llet

Aquest experiment és tremendament senzill que li encantarà als xiquets. Encara que realment el que es forma no és un plàstic, sinó caseïna, una proteïna de la llet, però el resultat de l’experiment sembla un plàstic 😉 Hi ha qui l’anomena Bioplàstic.

Com a curiositat, comentar que en 1898 es va patentar aquesta substància i que anys més tard Coco Chanel utilitzaria la “pedra de llet” o Galalith per a les seues joies de fantasia.

Read moreCom fer plastic amb llet: Galalith

Construeix a Rosetta y Philae amb els teus fills

Si vols passar un cap de setmana ensenyant-li al teu fill més sobre l’espai, l’astronomia, la ciència i l’aeronàutica, et deixe uns recursos que ha penjat la pròpia ESA (Agència Espacial Europea) per a professors i per a xiquets.

Modelo Rosetta i Philae papercraft

Pots aprofitar que el tema està d’actualitat i parlen en la tele per a introduir el tema al teu fill. Que s’haja enviat un objecte des de la terra fins a un cometa a 500 milions de km i que viatja a 60.000 km/h perquè li ha d’impressionar. Perquè això és el que ha fet la Missió Rosetta amb la sonda Philae.

Read moreConstrueix a Rosetta y Philae amb els teus fills

Com fer neu artificial

Com fer neu artificial casera


Fa molt de temps que volia fer neu artificial. És una manualitat que ens servirà per a decorar el nostre pessebre o si fem una maqueta amb els petits de la casa i volem donar-li una mica de realisme amb neu. O només perquè s’embruten les mans y gaudisquen d’una estona.

He provat a fer la neu artificial de 5 formes diferents, i en aquests article te les ensenye i compare. Internet està plé de tutoriales sobre com fer neu amb blocs i em pareix una activitat desastrosa i que no és adequada per a xiquets

Després d’un primer intent malograt, m’ha agradat tan poc que he buscat més mètodes o receptes per a fer neu artificial casera, d’una forma més segura, espectacular i que pugueu fer fàcilment amb els vostres fills. Ací us ho deixe tot.

Read moreCom fer neu artificial