Construeix a Rosetta y Philae amb els teus fills

Si vols passar un cap de setmana ensenyant-li al teu fill més sobre l’espai, l’astronomia, la ciència i l’aeronàutica, et deixe uns recursos que ha penjat la pròpia ESA (Agència Espacial Europea) per a professors i per a xiquets.

Modelo Rosetta i Philae papercraft
Modelo Rosetta i Philae papercraft

Pots aprofitar que el tema està d’actualitat i parlen en la tele per a introduir el tema al teu fill. Que s’haja enviat un objecte des de la terra fins a un cometa a 500 milions de km i que viatja a 60.000 km/h perquè li ha d’impressionar. Perquè això és el que ha fet la Missió Rosetta amb la sonda Philae.

Deixe diversos enllaços, un des de l’ESA i un altre de l’arxiu pujat a aquest blog perquè al final tots els arxius que no puge al servidor de Ikkaro acaben perdent-se. Així ho tenim disponible per sempre.

També pot ser un gran projecte per a mestres d’infantil i de primaria que vullguen iniciar als seus alumenes i que estén parlant sobre l’univers, l’espai, astronautes, etc

Sigue leyendo

Com fer neu artificial

Com fer neu artificial casera
Fa molt de temps que volia fer neu artificial. És una manualitat que ens servirà per a decorar el nostre pessebre o si fem una maqueta amb els petits de la casa i volem donar-li una mica de realisme amb neu. O només perquè s’embruten les mans y gaudisquen d’una estona.

He provat a fer la neu artificial de 5 formes diferents, i en aquests article te les ensenye i compare. Internet està plé de tutoriales sobre com fer neu amb blocs i em pareix una activitat desastrosa i que no és adequada per a xiquets

Després d’un primer intent malograt, m’ha agradat tan poc que he buscat més mètodes o receptes per a fer neu artificial casera, d’una forma més segura, espectacular i que pugueu fer fàcilment amb els vostres fills. Ací us ho deixe tot.

Sigue leyendo